Kosten en verzekeringen


Een uitvaart kan veel geld kosten. Als dit u overkomt, denk u niet meteen aan de kosten, u bent blij dat het voor u geregeld wordt. Toch is het niet verkeerd om u er eens in te verdiepen, want waarvoor kost het veel geld?


Kosten en verzekeringen

Dit komt door o.a. de verschillen in, tarieven van begraafplaatsen, uitvaartondernemers en -verzorgers. Uitvaartverzekeraars werken samen met vaste (afgesproken) uitvaartondernemers of men regelt zelf de uitvaart.

Uiteindelijk bent u bij een particuliere ondernemer het voordeligst uit. Want het is een misverstand om te denken, dat u door uw verzekering, die u misschien bij één van hen heeft afgesloten, vastzit aan een bepaalde uitvaartondernemer!

En Toen Uitvaartverzorging heeft geen afspraken met wie dan ook. Mocht er een polis aanwezig zijn dan zal ik de administratie verzorgen en het geld van de verzekering uit laten keren. Dit geld is ten alle tijden van familie!


Opbaren

Er zijn twee manieren van opbaren:

De koeling die onder de overledene of de kist wordt gelegd. Dit is de traditionele manier van opbaren. Het nadeel hiervan is dat als het buiten warm is men eventueel een airco nodig heeft en dat u het geluid van de motor hoort.

De airco is slecht voor de conditie van de huid van de overledene.

Dan, kunt u nog kiezen voor een bovenkoeling, dat is een glazen plaat in de deksel zodat de overledene helemaal toegedekt wordt. Men moet dan wel telkens de deksel eraf halen mocht u bij de overleden willen komen. Bij deze

vorm van opbaren zult u altijd een verkleuring zien bij de oren, handen en mond, dit is niet te voorkomen.


Thanatopraxie: lichte balseming

Bij thanatopraxie wordt het bloed uit het lichaam gehaald en krijgt het lichaam een spoeling met bepaald vloeistof.

Dit is te vergelijken met een nierdyalise. Deze behandeling wordt door specialisten gedaan en kan plaatsvinden bij u thuis (mits er ruimte is). Daarna kunt u de overledene alsnog verzorgen. U zal niets zien van deze ingreep. Voordeel hiervan is dat de huid soepel en niet extreem koud aanvoelt en het behoudt (bijna) de natuurlijke kleur. Verkleuring en zogenaamde lijkvlekken verdwijnen en komen ongeveer 6 dagen na het balsemen weer langzaam terug. Denk hierbij aan de handen, nagels en oren. Dit komt doordat de vloeistof, die dit proces uitstelt, zijn werking zal verliezen na een paar dagen. Dit kan verschillend zijn i.v.m. medicijnen en leefstijl van overledene. Thanatopraxie kan tot een dag later plaatsvinden. U zult ook geen hinder ondervinden van 'geur’, want de bacteriën zijn namelijk stilgelegd.

Kortom, een nieuwe, schone en fijne manier van opbaren.


Kaarten

In principe maak ik de kaart samen met de familie. Dat kan een mooi foto of een afbeelding zijn. Zo krijgt de familie een persoonlijke kaart die niemand anders heeft. Mocht de familie er zelf niet uit komen dan heb ik een paar voorbeelden bij me. Als deze wordt gebruikt, dan haal ik de desbetreffende kaart uit mijn map zodat het toch een persoonlijke kaart blijft. Dit geldt ook voor de tekst.


Ik ben divers in het begeleiden van uitvaarten, dit kan zijn:

Kerkelijk, eenvoudig, uitbundig, alternatief, traditioneel, sober, ecologisch begraven en cremeren.

Mocht u vragen hebben over het beschikbaar stellen van het lichaam. dan kunt u mij ook bellen.


Adverteren

Krant:

Zoals bekend bij iedereen is er de mogelijk om te adverteren, dit kan in de dagbladen en weekbladen in de regio. Afhankelijk van het formaat kost de Gelderlander pl.m. € 550,00 voor 1 advertentie.

TV:

Er is sinds kort ook de mogelijk om een advertentie te laten zien bij TV Gelderland. Het zal 3 dagen lang om

9.56, 11.56 en 00.20 uur te zien zijn, dus 3x een persoonlijke advertentie per dag.

Kijk voor een voorbeeld op www.arium.nl en kosten hiervoor zijn € 349,00. U heeft daarbij een bereik heel provincie Gelderland.

Internet:

Uiteraard kan internet hierin niet ontbreken. U kunt een advertentie plaatsen op www.familieberichten.nl.

Ik zal voor u een account aanmaken en uitleg geven, hoe deze site werkt. De kosten hiervan zijn € 75,00.


Zo ziet u maar, dat er verschillende mogelijkheden zijn met verschillende prijzen. Ik zal u bijstaan om deze kosten tijdens de regeling in de gaten te houden zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Uiteraard sta ik voor vragen

en of opmerkingen graag voor u klaar. Ik kan ook bij u thuis komen, dit is geheel kosteloos.

U kunt mij mailen of bellen voor informatie van 08.00-20.00 uur.


Voor het melden van overlijden ben ik uiteraard dag en nacht bereikbaar. 06-41 83 85 00.


Rianne van der Wal-Veenink